Juul boş pod hakkında yazma nedenim kullanıcıları düşünüyor olmam. Şahsen hazır pod ile Juul pod mod kullananları gerçekten anlamıyorum. Pod içindeki sıvının içeriği belli değil, podlar pahalı. Üstelik, çoğu juul pod yeniden doldurulabilir değil. Yüksek maliyet ve daha güvenli içim için tek çözüm juul boş pod gibi görünüyor. Yazıda standart tanımlardan ziyade sizin bu cihazı iyi anlamanıza yönelik kısa açıklamalar yaptım.

Juul Pod Mod Sizi Nikotine Bağımlı Yapar

Juul Pod Mod markasının pazarlama iddiası, sigarayı bırakmanız. Peki yıllarca sigara bağımlılığını teşvik etmiş ve insanları zehirlemiş olan gerçek sigara üreticisi kartellere güveniyor musunuz? Ben size dürüstçe fikrimi söyleyeyim. Juul Pod Mod, sigara yerine pod mod bağımlılığı yaratmaya ve sigaradan daha yüksek karlar elde etmeye odaklanan bir ürün.

Juul Pod Mod Sizi Nikotine Bağımlı Yapar

Juul boş pod alarak nikotin bağımlılığını bir nebze kontrol altına alabilirsiniz ama yine de dikkatli olmalısınız. 

Pod bilgilerini iyi anlamanız gerekiyor. Paranız da varsa tabii ki pod mod, sigaradan daha güvenli. Çılgın yüksek maliyetleri kontrol altına almak ve sıvı içeriğini kendiniz belirlemek için mümkünse Juul boş pod edinin ve almanız gereken nikotini hesaplayıp ona göre pod mod kullanın. 

Blogumda Evde Salt Likit yapımı ve Likitlerden Alınan Nikotini Hesaplama Yazılarını okuyarak kendi sıvınızı kendiniz yapın. Sigara üreticisinin o sıvıya nikotin, aroma, propilen glikol ve bitkisel gliserin dörtlüsünden fazla şeyler koyacağından eminim. 

Lütfen Juul pod mod içindeki o sıvılara fazla güvenmeyin. Blogumda elektronik sigara aromalarının ne kadar zararlı olabileceğine dair bilimsel çalışmalara bakabilirsiniz.

Neden Juul Boş Pod?

Juul boş pod kullanmanızı tavsiye ediyorum ve bunun birkaç nedeni var:

  1. Hazır pod sıvılarının içeriği net değil. Başka bir deyişle kullanılan aroma ve efektörlerin gıda kullanımlı olduğunu bilsek de, su bazlı mı yoksa yağ bazlı mı belli değil
  2. Hazır pod sıvılarında VG / PG oranı belli değil. Muhtemelen PG ağırlıklı. Bunda bir sakınca yok ama nasıl PG kullanıldığı belli değil. Alerjen olan palm yağından yapılmış PG mi yoksa BioPg gibi alternatif PG mi belli değil.
  3. Standart bir pod içinde 0,7 ml 18 mg/ml nikotin var. Bunun anlamı bir pod bittiğinde 18*0,7=12,6 mg nikotin almış olacaksınız. Son dönem çıkan pod modlarda likit miktarı 0,7 ml’den 1,2’ye çıkarılmış. 18*1,2=21,6 mg. Yani son çıkan Juul pod mod dahilinde daha fazla sıvı kapasitesi olan pod modlar, günde bir paket sigara içen kişiye yönelik. Bu da, günde 1 podun bitmesi ve ertesi gün çöp olması demek. Bir paket pod 2022 sonu itibariyle 400 lira ve paketten 2 adet pod çıkıyor. Yani 1 paket sigarayı 200 liraya içiyorsunuz.
  4. Juul boş pod aldığınızda coil değişmese de pod yani likit tankı 3-7 kez değiştirilebiliyor. Bana göre juul boş pod en fazla 3 kez dolum yapılmalı.

Juul Boş Pod Yerine Alternatif Çözüm

Juul Pod Mod kullansaydım ve elimde Juul boş pod olmasaydı sanırım deneyimli bir elektronik sigara kullanıcısı olarak alternatif yollar arardım. Sizinle bir video paylaşacağım. Videoda hazır pod kullanarak nasıl 3 kez daha dolum yapabileceğiniz anlatılıyor. Gayet detaylı anlatmış. Bu yöntemi de deneyebilirsiniz.

Video: How to Refill Juul Pods *NO LEAKS* | DIYwithAkisha

Juul Pod Mod Nedir?

Juul Pod Mod tanımından önce Juul kelimesini açıklayayım.

Juul bir ticari marka ismidir. 2017 yılında Pax Lab’tan ayrılarak kurulmuş olan Juul Labs Inc. isimli şirkete aittir. Hisselerinin %35’i Philip Morris ve Marlboro markalarının sahibi olan Altria Group’a aittir.

Pod: Elektronik sigarada buharı çıkartan sıvının konulduğu tanktır. Benim gibi freebase nikotinli geleneksel elektronik sigara içenler için pod = likit tankıdır.

Mod: Juul Pod Mod cihazında sabit parçadır. Bu kısım şarj edilir ve uzunca bir süre gider. Başka bir deyişle, geleneksel elektronik sigaradaki karşılığı da mod olan, batarya veya şarjlı sistem içeren, coildeki sıvıyı buharlaştırmaya yarayan gücü sağlayan cihazdır.

Juul Pod Mod: Juul markasına ait modu olan yani cihazın şarj edilebildiği ve pod kullanan yani doldurulabilir veya doldurulamaz pod (likit tankı) içeren bir settir.

Sonuç

Juul pod mod kullanmıyorum ve juul boş pod ihtiyacım olmadı. Bu yazıyı elektronik sigaraya olan hakimiyetim nedeniyle affınıza sığınarak ve ileride kendime de yol göstermesi için yazdım.

Juul Boş Pod yorum

Cevabım: Açıkçası kullanmadığım ürünlerle ilgili fazla yazı yazacağımı sanmıyorum. İleride fikrim değişirse juul pod mod veya juul boş pod ile ilgili daha detaylı yazılar gelebilir.

Okuma Önerisi: 

Puff Mega 10.000 Puff Tech İnceleme ve Özellikleri

Smok Nord 5 Pod Yorum




Post a Comment

Yazı ile ilgili yorumunuz?

Daha yeni Daha eski