43 yaşında ilk çocuğumu kucağıma aldım (doğal hamilelik)

Photo of author

By Kendinle İlgilen

40 yaşından sonra doğal yolla hamile kalmak mümkün mü? Üstelik de tüp bebek ile başarısız olduğunuz halde? Bence mümkün. 

Bu yazıyı, uzun süredir infertilite tedavisi görenlere moral olsun, güç versin diye yazıyorum. 43 yaşımda ilk çocuğumu kucağıma aldım (doğal hamilelik). Bunun önemini ancak belirli bir kesim anlayabilir. Benim gibi örnekler çoğalırsa moraller daha çok artar, daha fazla kişi ileri yaşlarda çocuk sahibi olur. Hamilelik yaşı büyür.

Zahmetsizce hamile kalanların bu yazının içerdiği duyguyu anlamalarını beklemiyorum. Yazıda, başımdan geçen süreçleri, başarısız tüp bebek denememi ve hamileliğimin nasıl geçtiğini kısaca anlatmaya çalışacağım.

43 yasında bebeğimi kucağıma aldım
43 yasında bebeğimi kucağıma aldım

Size biraz daha moral vereyim, ablam 39 yaşında doğal yolla ilk çocuğuna hamile kaldı, tedavi falan olmadı. Ablamın çalışma arkadaşlarından biri 42 yaşında doğal yolla hamile kaldı. Daha uçuk bir örnek daha vereyim, köydeki halalarımdan bir tanesi son çocuğunu 51 yaşında doğurmuş.

Bizim köyde bir laf var: Bir damla kan geliyorsa çocuk olabilir. Allah isterse her şey olur. Size de sebepsiz infertelite tanısı konduysa doğal yolla hamile kalma ihtimaliniz çok yüksek. Tüm hamileliğimi hafta hafta not aldım. İnşallah hamile kalırsınız da hamilelik günlüğümün benzerini siz de yazarsınız. Hamileliğimde başıma gelenleri en ince ayrıntısına kadar anlattım. İlk üç ayım o kadar da kolay geçmedi. Hamilelik Günlüğüm- Tüm haftalar yazısına tıklarsanız indeks sayfasına ulaşabilirsiniz.

Hamilelik Şansım Neydi?

Medikalpark’ta bilinen bir profesöre başvurduk. Bebek isteğimiz muazzamdı ve 15-20 bin lira harcamayı göze alıp tüp bebek tedavisi için randevu aldık. Doktoru çok araştırdık. Tedaviye moralimiz çok yüksek başladık. Muayene öncesi hemşirenin ilk sorduğu sorulardan biri adet düzensizliği. Benimki her zaman düzenliydi (gerçi sonradan öğrendik ki kayıtlara düzensiz diye geçilmiş). Hemen bir sürü kan tahlili vs aldılar, eşimden de bazı tahliller istediler. Yaşımız gereği hemen tedaviye başlandı.

Tedavi ile hamile olma şansımın %10, bebeği kucağıma alma şansımın %5 olduğu söylendi, doktora göre tedavisiz çocuk sahibi olma ihtimalim yoktu! Konulan teşhis: sebepsiz infertilite

Ben geç evlendim, 39 yaşında evlendiğim için zaten riskli gruptaydım. Evlendikten 61 gün sonra sevgili babamı kaybettim. Evlenmeden 1 yıl kadar önce de ciddi bir trafik kazası geçirdim, patlayan lastik nedeniyle arabam 1,5 takla attı. Ayrıca 22 yıl kadar bir paketten az olmamak kaydı ile sigara içtim. Son 4 yıldır yüksek nikotinli elektronik sigara likitleri tüketiyordum. Psikolojik olarak çok hoş bir dönemde değildim yani. Bunlara rağmen adet düzensizliği yaşamadım. Ama hamile de kalamıyordum.

Tüp Bebek Tedavisi Süreci

Bunu yaşayanlar bilir, göbekten ve ağızdan hormon ilaçları yükleniyorsunuz, yediğinize içtiğinize dikkat ediyorsunuz, sigarayı bırakıyorsunuz, vücudunuzu suni bir hamile vücuduna çeviriyorlar. Davul gibi şişiyorsunuz falan. Tüp bebek tedavisi süreci hayatımın en eziyetli dönemlerinden biri. Burada tahlil sonuçlarımı vs yazmayacağım. Sonuçta transferden sonra o stresle geçen 12 günün sonunda sonuç başarısızlık ve koca bir hayal kırıklığı. O dönemi hatırlamak dahi istemiyorum. Gerçekten zor ve aşırı maliyetliydi.

Tabii Biz Yılmadık, İkinci Tüp Bebek Tedavisi için Başka Bir Doktora Gittik.

Başarısız tüp bebek denememden sonra ikinci tüp bebek tedavisi için istekli olduğumu söyleyemeyeceğim. Tüp bebek tedavisi hiç ama hiç kolay değil. Eşiniz size ne kadar destek olursa olsun o kullanılan ilaçlar psikolojinizi alt üst ediyor. Aşırı duygusal bir ruh haline giriyorsunuz, bir sürü emek ve eziyetten sonra sonuç başarısız olduğunda yıkılıyorsunuz.

Yine de yaşım çok ileri olduğundan (42 yaş) fazla beklemeden 3 ay sonra yeniden kolları sıvadık. Paramızı hazırladık ve bir doktor bulduk. İkinci tedavi için adet olmayı bekliyordum ama o ay adet olmadım. Tabii hemen umutlandık ama test yapınca hamile olmadığım ortaya çıktı. İkinci beklediğimiz ay adetim 10 gün gecikti, biz yine umutlandık, kan testi falan yaptırdık sonuç yine hamile değilim. Bu arada ikinci adette yeni doktorumuz ile randevuyu kaçırdık (adetin ikinci günü gitmek gerekiyor) çünkü devlet hastanesine gitmiştik ama orası sonradan beni kabul etmedi! Bu konuda da pek konuşmak istemiyorum. İstatistiklerine başarısız yazılmasını istemediler herhalde. Bize bir ay kaybettirdiler.

Her şey bir yana, nasıl evlat edinebilirim diye ciddi ciddi araştırmalara bile başlamıştım. Olmuyorsa olmuyordur, kabullenmiştim yani.

Üçüncü ay randevusu Ramazan ayına denk geliyordu, canım gitmek istemedi. Bu sene orucun tamamını tutacağım dedim ve doktora gitmedim. Eşim itiraz etmedi, sen bilirsin dedi. Sonuçta psikolojik olarak hazır olmam gerektiğini o da biliyor, bir ay daha bekleriz dedi. Aslında o kararı aldığımda içsel bir his ile gitmek istemedim yani hamile falan değildim.

Nedense tedavilerin işe yaramayacağını, bebek olacaksa da doğal yolla olacağına inanıyordum. İyi ki de hislerime güvenip o ay doktora gitmemişim. Gitmiş olsaydım şu anda kucağımda çocuğum olmayacaktı.

Hamile Olduğumu Bilmiyordum

Başarısız tüp bebek denemesinin üzerinden 4 ay geçti ve artık doktora gitmeye hazırdım ama bir türlü adet olamıyordum. Adet 15 gün gecikince eşimin ısrarla yapmamı istediği hamilelik testlerini çekmecemden çıkarıp yapayım bari dedim. Daha numune test üzerine düşer düşmez ikinci çizgi belirdi. Neye uğradığımı şaşırdım. İnanamadım, test bozuktur herhalde dedim, tüp bebek süreci sonunda kullanırız diye pahalı idrar testlerini bile kullanmak istememiştim ve en ucuz testi yapmıştım.

Nasıl olurdu ki, hani ben hamile kalamazdım?

Eşimle hemen kan tahlili için kendimizi dışarı attık. Yarım saat sonra sonuçları alabileceğimiz özel bir merkeze gittik. Beta hcs değerim 19736 çıktı yani muhtemelen hamileydim.

Sonucu alır almaz tüp bebek doktorumuza gittik, hemen karından ultrasonla baktı ve beta hcs değerinden dolayı mol gebelik olabileceğini söyledi. Ailelerinize bir şey söylemeyin, bebek olmayabilir dedi. Moralimiz bozuk şekilde başka bir doktora gittik, o moralimizi çok düzeltti. Mol gebelikte daha yüksek değerler görürüz dedi, kesenin durumu iyi dedi, 8 Hafta kalp atışı için çağırdı.

Kalp atışı randevusunda seçimimizi mol gebelikten şüphelenen doktordan yana kullandık. Kalp atışını duyduk!! Allahım ne büyük mutluluktu. Ama doktor bu randevuda yine moralimizi bozdu. Benim sigara geçmişim ve yaşımdan dolayı down sendromu riskinin yüksek olduğunu ve yurtdışında yapılan bir kan testi ile neticeyi alabileceğimizi, ayrıca bir sonraki randevuya tatlı yiyerek gelmemi, şekerimin ölçüleceğini söyledi.

Biz kalp atışından sonrasını pek duyamadık. Tüm detaylar hamilelik günlüğümde yazıyor. Hamileliğim boyunca hemen her şeyi not aldım ve bir iki ay içinde hafta hafta yayınlayacağım. Yazılarımı orijinal yazıldıkları tarihlerde yayınlayacağımdan ana sayfada görünmeyecektir. Tüm haftalar bitince ana sayfaya bir indeks sayfası eklerim.

Hamilelik haftalarım
Hamilelik haftalarım

Yaşınız İleriyse Hamilelik de Kolay Geçmiyor Demeyin

Hamile olduğum kesinleşince gittiğimiz tüp bebek doktorunu bıraktık ve özel Tınaztepe hastanesine başladık. İyi de oraya gitmişiz, tüm süreç çok kolay geçti. Doğumdan bir gün öncesine kadar 45 dakikalık sporumu yaptım, 7 kilo almış olarak doğuma girdim. 3,5 kilo 51 cm bebeğimi dünyaya getirdim, herhangi bir komplikasyon olmadı, ertesi sabah evimize geldik.

Benim hamilelik hikayem şimdilik bu kadar. Amacım tüm süreçleri anlatmak değildi. Bunları zaten başka yazılarda yazacağım. Şu anda bebeğim 4 aylık, her gün yeni şeyler öğreniyorum. Bebeğimden kalan zamanda bloğumla ilgilenebiliyorum. Çok zaman kalmıyor ama elimden geleni yaparım. Bebeğim 2 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum.

Lütfen Tüp Bebek Denemeniz Başarısız İse Moralinizi Bozmayın.

Hamile kalmayı takıntı haline getirmeyin, cidden olmuyor. Kürler mürler hepsini denedim, olmayacaksa olmuyor. Olacaksa da en olmadık koşullarda olabiliyor.

Hamile olduğumu bilmezken aqua parkta tehlikeli kaydıraklara bindim, pis havuzda yüzdüm, denizde saatler geçirdim, 2 kere alkol aldım, ramazanda her gece bir demlik çay ve bir paket sigara içtim. Yetmiyormuş gibi hamileyken eşya taşıdık, bel ağrısından yere yığıldığımda bile şüphelenmedim, kondisyonum çok düşmüş deyip sporu artırmaya karar verdim. Bunlar da yetmiyormuş gibi taşınırken saatlerce çamaşır suyu kullandım, yorgunluktan bitap düşünce temizliği bıraktım. Bu kadar şeye bebeğim bana tutundu. Oysa tüp bebeğin tutmasını beklerken neredeyse hiç hareket etmemiştim.

Hamilelik günlüğüm ve lohusalık günlüğüm hazır. Hiçbir hit veya reklam getirisi olmayacağı halde belki yararlanan olur diye bloguma ekledim.

Lütfen ileri yaşlarda hamile kalanlar yorumlara yazsın, inanın böyle yazılar çok ciddi moral oluyor, ben günlerce 42-43 yaşlarında hamile kalan var mı diye interneti taramıştım, benim yazım da bu boşluğa bir katkı yapar belki.

Yıllar önce yazdığım ve silmeye kıyamadığım “Etkili Hamilelik Kürleri” yazım da ilginizi çekebilir.

“43 yaşında ilk çocuğumu kucağıma aldım (doğal hamilelik)” üzerine 25 yorum

  1. Merhaba 43 yaşındayım.3 tüp bebek denemem başarısızlıkla sonuçlandı.2 yıl önce de normal yolla gebe kaldım 8.haftada kalp atışlarını duyamadık.Çok yoğun stresi bol mobingli iş hayatım vardı ,iş yerinden sürekli tüp bebektedavisi için izin almam yöneticilerimin baskılarına sebep oldu ve son tüp bebek tedaviside başarısız olunca 12 yıllık iş yerimden ayrıldım ayrılalı 1 ay olmuştu yine tüp bebek tedavi sürecine başlıycaktık ki hamile kaldım,hemen dr gittik 6 haftalık olması gerekirken 5 hafta 2 günlük gözüküyor ulturason da… şimdi 1 haftanın geçmesini bekliyoruz. 1 hafta geçtikten sonra herşey belli olacak dedi doktorum ne üzülün ne sevinin dedi …sürekli internetten yazı okuyorum ve sizin yaznız bana umut oldu umarım sağlıklıdır diye dua ediyorum

    Yanıtla
    • Umarım sağlıklıdır. Dualarım sizinle. Lütfen bizi cevapsız bırakmayın. Sizinle aynı hisleri taşıyan o kadar çok kişi var ki.

      Yanıtla
  2. Merhaba bende 39 yaşındayım iki yıllık evliyim hiç hamile kalmadım her türlü testi yaptık sorun yok ama Rahim filmi çektirdim sol tüpüm kapalı çıktı.Doktor tüp bebek yaptır dedi. Ben daha önce Aşılama yada tupbebek yaptırmadım.Dogal yollarla hamile kalamazmiyim.

    Yanıtla
    • Merhaba. Doktor size en doğru bilgiyi verecektir. Bu yazı, benim gibi idiopatik yani nedeni bilinmeyen infertilite teşhisi konmuş olanlar için. Sizin açısından nedeni bilinen bir durum var. Kadınlar kulübünde bir tüpü kapalı olduğu halde hamile kalan pek çok örnek var ancak şu da var, dış gebelik mol gebelik gibi riskli gebelikler de oluşabiliyor. Eğer maddi imkanınız varsa gerçekten de tüp bebek yöntemini deneyebilirsiniz. Maddi imkanınız yoksa aşılamayı düşünün. Devlet hastaneleri yaşınızdan dolayı size öncelik verecektir. Kolaylıklar diliyorum

      Yanıtla
  3. Yazınız bana moral oldu 🙏🏼. 43 yaşındayım. 41 yaşında sadece 2 ayda doğal yolla ve hayatımda ilk defa hamile kalmıştım . Fakat bu hamilelik düşük ile sonuçlandı. Aslında gerçek bir hamilelik bile değilmiş. Çünkü düşük esnasında çekilen ultrason da kesenin boş olduğunu öğrendik. Düşükten sonra yaklaşık bir yıl denemeye devam ettik fakat hamilelik gerçekleşmedi. Bunun üzerine 42’nin orasında tüp bebek tedavisine başladık Bütün testlerimiz be tahlillerimiz yapıldı. Ve sonuç ikimizde sağlıklıydık ve hiç bir sorun yoktu. İki kere denedik ve sonuç sıfır !! Doktor tek sorunun benim yaşımdan dolayı yumurta kalitemin düşük olduğu ve bunun için sağlıklı bir embriyo elde edilemediğini söyledi. ( Biz yumurta toplama işleminden sonra ilkinde 2, ikincisinde 1 adet embriyolarımızı genetik teste yollamıştık. Ama ne yazıkki hiç birisi sağlıklı çıkmadı.) Ve her şey başa dönmüş oldu. Tüp bebek tedavisine başlamadan önce düzenli olarak akupunktur tedavisine başlamıştım. Ayrıca tüp bebek tedavisi gördüğüm zaman içinde de devam etmiştim. Anlıyacağınız elinizden gelen her şeyi yapmıştık. Vitaminler, sağlıklı beslenme vs.. Zaren naturel olarak hep sağlıklı beslenmeye eğilimli oldum. Özellikle seçtiğim bir durum değil ☺️. Şimdi 43 yaşımın ortalarındayım ve doğal yollarla hamile kalmayı hala umut ediyorum. Bu esnada akupunktur tedavisini haftada iki güne çıkardım. Bu sefer geleneksel ve soğuk lazer akupunktur tedavisini birlikte alıyorum. Pes etmedim, etmedik . Hala umut var. Ama her ay vücudumu dinlemekten kafayı yemesem iyi 😌.

    Yanıtla
    • size kolaylıklar diliyorum. verebileceğim tek tavsiye, hamilelik fikrinden tamamen uzaklaşmanız olacak. 43 yaş kritik, artık olması lazım, hadi, bu ay olur belki.. gibi düşüncelerden kurtulmanız lazım. Bu ay olmayacak, bu ay denemeyeceğim gibi boşluklar yaratmaya çalışın kafanızda. Ben tam olarak bu şekilde hamile kalmıştım. Zaman az kaldı diyordum ama bir yandan da hamilelik fikrinden uzaklaşmam gerektiğini biliyordum. Bu ay oruç tutacağım, denemeyeceğeyim demiştim ve aklımdan çıkarmayı başarabilmiştim. Umarım size de aynısı olur. Vazgeçmeyin.

      Yanıtla
  4. Mhb,benimde 17 yıldır çocuğum olmuyor 42,yaşındayım.6 tane normal yoldan düştüğüm oldu.ve başarısız 4 tüp bebek denemesi o kadar yiprandim ki!artık zerre kadar umudum kalmadı var olan umudumuda doktorlar ve insanlar tüketti.keske Allah,bizede verseydi.artik hiç gücüm kalmadı. Ama siz bizlere umut oldunuz yol oldunuz.inslh kader bizede güler.

    Yanıtla
    • bu kadar eziyet ve acıdan sonra size ne diyeceğimi bilemedim. Kafanızdan çocuk isteğinizi atma ve başka şeylere GERÇEKTEN odaklanma şansınız yok mu?
      Bizim gibiler için başka türlü çocuk olmuyor çünkü

      Yanıtla
  5. Kendimde diğer embriyolar için transfer gücü bulamadım, eşimle 6 ay ara verip normal deneme kararı aldık, soğan kürüne başladım. Çok kötü tadı ama 15 gün içeceğim ve 6 ay normal deneyeceğiz. İnşallah olur ve bir daha tüp bebek merkezine gitmeyiz🤲🏻

    Yanıtla
    • dondurulmuş embriyolar için tekrar hastaneye gidin ve ne kadar süre sağlıklı bir şekilde saklayacaklarını öğrenin. detaylar isteyin mesela. Emriyolarınıza sahip çıkacağınızı ve onların son şansınız olduğunu bilsinler.

      benim 6. seviye denilen süper embriyolarım nedense transfer gününde 3 den 1 e inmişti ve doktor dışarıda eşime “onlar çöp” demiş. Eşim hala bu olaya sinirlenir. Oysa aynı doktor aynı saatlerde bana “elimizdeki embriyo o kadar kaliteli ki, kesin tutacak, diğerlerine gerek yok” dedi, ben de içimden “iyi, bir transfer şansım daha olur belki” diye geçirmiştim. Transfer biter bitmez elimizdeki tek embriyonun transfer edildiğini ve başka hiçbirşey kalmadığını öğrenmiştim. Hastanelere bu konuda hiç ama hiç güvenmiyorum. Kimse kusura bakmasın. Dondurulmuş embriyoların iyi izlenmesi lazım.

      Transferi ertelemekle iyi etmişsiniz. O kadar çok hormon ve ilaç yüklendiniz ki, bırakın vücudunuz biraz dinlensin. Bu süreçte spor yapın kendinize gelin önce. İnsanın üstünden kamyon geçiyormuş gibi oluyor. O aşırı yüklenen hormonlar iyice çekilip kendinize geldiğinizde, moral motivasyonunuz iyice yükseldiğinde ve kaybetmek sizi şu andaki kadar acıtmayacak seviyeye geldiğinizde gidin son transferinizi de yaptırın. Olacaksa olacaktır. Emin olun bundan. Hatta belki bu süreçte olacak. ama bu süreçte acaba mı diye strese girerseniz yine olmaz.

      Bu 6 ay dinleniyorum ve ara verdim dediğiniz ve çocuk düşünmediğiniz bir 6 ay olmalı. strese ve beklentiye girerseniz yine olmayabilir. Gerçekten kafanızdan kısa bir süre atmanız lazım bu konuyu. Hatta 1 gece atsanız da yeter. Yani doğal ilişkide asla kafanızda bu konunun olmadığı bir tek ilişkide bir tek yumurta ile çocuğunuz olur. O altın yumurta.. Doğru zamanda tam siz rahatken embriyoya dönüşecek o tek yumurta işi çözecek.

      Kolaylıklar diliyorum, umarım haddimi aşmamamışımdır. Duygularımı ve inandığım şeyleri yazdım.

      Yanıtla
  6. Harika bir yazı, ruhuma güneş oldu. Ben de 41 yaşındayım 4 aydır benzer sürecin içindeyim, boğuluyorum. 2 transfer sonucu başarısız, embriyo kaliteleri süper eee o zaman niye tutmuyor! Eylül son embriyo transferimi yaptırınca dondurulmuş embriyom kalmıyor, yine olmazsa bende 42 yaşında en az 6 ay akışa bırakacağım. Sonra tedavi düşünebilirim demiştim ki sizin yazınızda kararımı tasdikledi… Kaleminize sağlık🌸

    Yanıtla
    • Bu başarısız transferler kadının ömründen ömür alıyor. Oğlum neredeyse 4 yaşına geldi ama hala o başarısız transfer aklıma geldiğinde içimi hüzün kaplar. Yaşadığım acı ve çektiğim psikolojik sıkıntı dün gibi aklımda. Üstelik de bunların çoğunu yalnız yaşıyoruz, kimse bu isteğin, sonrasındaki yıkımın ve hayal kırıklığının boyutlarını dışarıdan anlayamaz. Yaratan yardımcınız olsun. Cidden diliyorum bunu.

      Yanıtla
  7. Merhaba bende 2 senedir evliyim 43 yaşındayım hiç hamile kalmadım tüp bebek tedavisi düşünmedim zaten bunun için maddi kaynağımız yok. jinekoloğa gittim bir sorunumuz olmadığını söyledi. yumurta takibi ilaçlar çatlatma iğnesi aşamalarından geçtim o bile çok zor bir süreçti. Hayatta herşeyin bir nedeni vardır diye düşünüyorum bu aşamada eşim için açıkçası üzülüyorum ama yinede bana çok destek oluyor. Yazınızı okurken gözlerim yaşardı. Hayırlısı olacaksa umarım bizimde bir evladımız olur. İyi günler sevgiler

    Yanıtla
    • İnşallah ve hayırlıysa en kısa sürede kucağınız dolar. Hayırlıysa diyorum çünkü doğduktan sonrası da var. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Hayırlısını dilemek ve böyle büyük bir olayı Allaha bırakmak gerek.

      Eşinizin tetkikleri de yapıldıysa ikinizde de net bir sorun yoksa akışına bırakın. Umudumu tamamen yitirdiğimde hamile kalmıştım. Eşim de ben de evlat edinmeye sıcak bakıyorduk. Sonuçta anne baba olmak için ille de biyolojik olmak gerekmiyor. Sevgi ve ilgiye muhtaç binlerce güzel yavrucuk var.

      2 hafta geciken adette test yapmadım. Menopoz sandım. Alakasız olur diye yazıya yazmadım ama hamile kalmadan 1,5 sene önce (tüp bebek tedavisindnen hemen önce) arı sütü+bal+polen karışımı tüketmiştim, yarım kilo kadar ve her gece bir kaşık şeklinde. Bu karışımın tüp bebek tedavisine zarar verdiğini düşünmüştüm. Çünkü tüp bebek denememiz başarısız oldu. O dönem gittiğim doktor da “yumurtalar fazla uyarılmış” demişti. tüp bebek tedavilerinden önce böyle kürler bence yapılmamalı.

      Yanıtla
  8. Benim 21 yaşında 1 kızım var oğlum 1 gün yaşadı melek oldu 43 yaşında tekrar bir bebek özlemi oldu normal ikize hamile kaldım malesef 2 ay sonra kalpleri durdu sizin dr gibi benim dr umda beni çok demorolize etti her gittiğimde 3 gün kendime gelemiyodum resmen hasta olup yataklara düştüm çok negatif düşünen birisiydi ömrümde böyle bir dr görmedim 43 yaşında hamile kalan tek benmişim hissine kapıldım Allah ol deyince oluyor hemde ikiz di hiç umutsuzluğa kapılmamak lazım sizin yazınızı okuyunca moral oldu dr çok önemli

    Yanıtla
    • benim yazımdan ziyade okuyucuların yorumları etkili olacaktır. Moral herşey. Kayıplarınız çok ama çok büyük, Allah rahmet eylesin, ışıklar içinde uyusun melekleriniz, cennet kapısında sizi bekleyecekler derler. Yaptığınız katkı için ayrıca teşekkür ederim.

      Yanıtla
  9. Merhaba yazınız bana da umut oldu, fakat ben de sizin gibiyim, sigara sorunum var, ikinci defa tüp bebek deneyeceğim, ve hala bırakamadım.

    Yanıtla
    • elektronik sigara 0 mg deneyebilirsiniz, sigara içmenizden iyidir, umarım en kısa sürede evladııza kavuşursunuz

      Yanıtla
    • Merhaba boncugunuz hayirli olsun.hamileliginiz umut verdi bende suan 43 yasindayim ben 36 yasimda evlendim ilk hafta hamile kaldim dogal yollarla benimde cok sükür 1 oglusum oldu sonra olmadi birdiha 2 tübbebek ve bir aşilama yaptim nice kürlerler paralar harcadik olmuyor dedim yiprandik baya madi ve manevice biraktim suan adet düzensizligim var son 1 yildir bakalim Allahtan umut kesilmez umut oldunuz

      Yanıtla
      • Allah size oğlunuzu bağışlasın. Bırakın bütün tedavileri bence de. Sonuçta bir çocuğunuz var yani siz de eşiniz de infertil değilsiniz. Yılda en fazla iki kez 10 gün soğan kürünü ihmal etmeyin yine de.

  10. Yaziniz icin cok tsk.Dediginiz aramayi bende defalarca yaptim.pek bisey bulamadim.yaziniz umut verdi.Allah razi olsun

    Yanıtla
  11. 45 yaşındayım yazınız bana moral oldu. Bu dördüncü tüp bebek denememiz. Başarısız denemeler cidden yıpratıcı oluyor. Maddi sıkıntımız olmasa da çok ciddi para harcıyoruz. Allah bebeğinize uzun ömürler versin, sizi de başından eksik etmesin

    Yanıtla
    • Teşekkür ederim, inşallah sizin de sağlıklı bir bebeğiniz olur. Sebepsiz infertilite teşhisi konduysa birkaç ay tedaviye ara verip hamileliği aklınızdan çıkarmanızı öneririm. Tüp bebek tedavisi başarısız olsa da o aldığımız ilaçların etkileri, uyarılmış hormonlarımız sayesinde ilk birkaç ay tedavisiz hamile kalma şansı bence yüksek. Tabii siz bilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum

      Yanıtla

Yorum yapın