Toplu Mail Alternatifleri

Photo of author

By Kendinle İlgilen

Toplu mail, birçok şirketin uyguladığı bir pazarlama yöntemi. Özellikle aktif satış yapan e-ticaret siteleri, müşteri sayısı arttıkça onu bilgilendirecek toplu mail hizmetlerine yöneliyor. Yazımda denediğim mailchimp, zoho, sendinblu, alibabacloud, php.list, inbox ve Türkiye’den toplu e-mail gönderme hizmetlerinden bahsettim.

Benim gibi tüm toplu mail sitelerine girip fiyatlara bakmaya niyetliyseniz bu yazı çok işinize yarayacak. Çok fazla detaya girmedim, güncel fiyatları sitelerine tek tek girip edinebilirsiniz.

Toplu mail atma alternatifleri
Toplu mail atma alternatifleri

Mailchimp Toplu Mail

Eğer 500’e kadar müşteriniz varsa Mailchimp sizin için en doğru yer. Çünkü yıllarca sorunsuz kullandığım nadir uygulamalardan biri. Ancak belirtmem gerekir ki 2021 yılına kadar toplu mail sitesi 2000 kişi olabiliyordu, artık 500 kişiye indi.

Mailchimp”in tek handikabı sadece 1 adet listeye izin vermesi. Yani birkaç müşteri listesi olsun, istediğimde sadece o listeye mail atayım diye bir düşünceniz varsa bunu yapamıyorsunuz. Mailchimpte birden çok liste yapmanız için çok para ödemeniz lazım. Mailchimp’in kayıt formunu basitçe sitenize ekleyip hesabınızda bulunan listeye otomatik olarak abone ekleyebilirsiniz.

Alibabacloud – Direct Mail

Alibabacloud toplu mail gönderme konusunda beni çok zorladı ve kullanmaktan vazgeçtim. Oysa 2 dolara 50 bin mail fırsatını hiçbir firma vermez. Dolayısıyla, alibabacloud’un Direct Mail hizmeti fiyat konusunda rakipsiz.

Eğer MX kaydını alibaba şirketine verebiliyorsanız bu toplu mail hizmetini kullanabilirsiniz. Doğrulama işlemleri yorucu ve uzun sürüyor. Gmail veya yahoo gibi uzantılı mail adreslerini admin olarak doğrulamıyor. Yani, bu sitemi kullanmak için bir web siteniz olması lazım.

Sendinblu – Günlük 300 mail

Sınırsız liste yaptıran ve başlarda bana müthiş kolay gelen bir toplu mail hizmet sağlayıcısı. Ancak siteye 3 ay girmeyince hiçbir uyarı yapmadan hesabınızı siliyor. Dolayısıyla orada özenle hazırladığınız tüm listeler çöp oluyor.

Günde 300 maili ücretsiz atabiliyorsunuz. Eğer daha fazla mail atmak istiyorsanız Mailchimp, zoho, inbox veya diğer yabancı toplu mail hizmetlerinden çok da aşağı olmayan fiyatları var.

Zoho

Çalışma sistemi Mailchimp ile hemen hemen aynı. 2000 aboneden sonrası için uyguladığı fiyatlar da öyle. Bir an Mailchimp başka isimle toplu mail şirketi açmış dedim ama bilmiyorum.

Yukarıda mailchimp için yazdığım herşey burası için de geçerli. Kampanya göndermediğim için kampanya raporları Mailchimp kadar detaylı mı bilmiyorum.

Php.list

Php.list toplu mail için kesinle düşünülebilir. Fiyatları da diğerlerine göre nispeten uygun. Php.list harcadıkça öde seçeneği için en az 3 ay düzenli aylık ödeme yapılmasını şart koşuyor. Bu durum işime gelmedi.

Eğer basit ucuz bir planla 3 ay düzenli ödeme yaparsanız 2021 aralık itibbariyle 30.000 maili 60 dolara gönderebiliyorsunuz ve bittikçe kredi alarak bu yöntemi değerlendirebiliyorsunuz. Üç aylık planlarında bize uygun olan paket 45 dolardı. Bu nedenle vazgeçtik.

Kayra Yazılım – Toplu Mail Gönderimi

Kayıt olduğumda altyapı olarak Inbox toplu mail sistemini kullandıklarını düşündüm.  Bir müşterim için 20.000 mail için 350 lira ödedik. Diğerlerinden açık ara ucuz ve kesinlikle düşünülebilir. Fatura da kesiyorlarmış ama müşterim fatura almadığını söyledi.

Aşağıdaki bölümde Yandex kurumsal spf kaydı da bu firmaya ait. Firma ayrıca, elinizdeki mail listesinde kalite filtresi uyguluyor ve spame yol açacak sorunlu mailleri siliyor. Kısıtlı olarak da bülten tasarımı hizmetleri var. İngilizce ve kodlarla boğuşmak istemeyenler tercih edebilir.

Yandex Kurumsal Kullananlar için

Web sitenizde maillerinizi sorunsuz kullanmak için iki yol var. Ya WP Mail SMTP gibi bir eklenti kullanacaksanız ya da Yandex kurumsal gibi dışarıdan mail hizmetine geçeceksiniz. Yıllardır sorunsuz çalışan çok müşterim var.

Yandex’in toplu mail ile ilgili kısıtlamaları var. Örneğin site üzerinden gönderilen bir e-posta en fazla 50 alıcıya sahip olabilir. Başka bir kısıtlama: 24 saatlik süre içerisinde bir e-posta hesabından gönderilebilecek tüm e-postalar en fazla 3000 alıcıya ve aynı alan adında yer alan tüm hesaplardan gönderilebilecek tüm e-postalar en fazla 5000 alıcıya sahip olabilir.  Son olarak, posta programı aracılığıyla veya SMTP protokolü ile gönderilen bir e-posta en fazla 35 alıcıya sahip olabilir.

Yandex Kurumsal için Cpanel-Zone editor kısmında SPF girişi yapmanız lazım. Tek bir SPF girişi olduğundan “include” komutuyla kullanacağınız diğer toplu mail hizmetlerini de eklemelisiniz. Benzer şekilde, Yandex için MX kaydı da yapmalısınız.

Yandex kurumsalı mail için, toplu mail için de inbox kullanıyorsanız spf kaydı şöyle olmalı: v=spf1 include:spf.inbxpanel.com include:_spf.yandex.net ~all

Yorum yapın