Omega3 Kaynağı Olarak Algae Oil yani Alg Yağı

Photo of author

By Kendinle İlgilen

Algeo oil kelime anlamı alg yağıdır. Bu yağ, okyanus bitkilerinden elde ediliyor. Hayvansal bir ürün olmadığından vegan omega kaynağı da denebilir.

Genellikle derin bir araştırmaya girer ve kafamdaki sorunun cevabını bulurum. Bu sefer gündemim balık yağları ve en etkili Omega 3 kaynakları. Bu konuda internette fazlasıyla bilgi var, bu nedenle omega 3‘ün faydalarını anlatmayacağım. Şu anda pratik çözümlerle ilgileniyorum. İstediğim kadar tatmin edici sonuçlara ulaşamadım bu nedenle içime en sinen algae oil yani alg yağı olduğundan 5 kutu algae oil aldım.

Yukarıdaki tabloda yaşa göre omega 3 ihtiyacımız var.

Kadın forumlarında ve ürün yorumlarında en çok öne çıkan balık yağı: Ocean Plus. EPA değeri DHA değerinden fazla olsa da içeriği gerçekten zengin.

ocean plus
ocean plus


Ocean Plus İçeriği:

Her bir kapsülde,

384 mg EPA, 252 mg DHA (Toplam 780 mg Omega-3) içerir.

Günlerdir araştırıp okumama rağmen Canan Karatay dışında antioksidan kullanımını bu kadar vurgulayan kimse yok. Yurtdışı satış sitelerinde ise hiç böyle bir uyarı ya da tavsiye yok.

Bu sorunun cevabını bulamadığım için balık yağından şimdilik vazgeçtim. Algae oil veya alg yağı diye geçen, mide emilimi yüksek ve vegan kullanıma uygun omega 3 kaynağında karar verdim. Ha bu mükemmel mi? kesinlikle hayır! Alg yosunlarında ağır metal yok diye kullanıyoruz ama kaç mg yağ var, nasıl kullanılır belli değil.

algae oil
algae oil


NBL Algae oil İçeriği:

Her bir kapsülde,

200 mg DHA içerir. (EPA yok, ama vegan)

Bu yazıya bir şekilde denk gelmiş olan ve konu hakkında bilgisi olanlardan rica ediyorum, lütfen bilgilerinizi benimle paylaşın.

Balık yağlarının yanında ille de antioksidan gerekiyor mu? antioksidan dediğiniz şey, eczanelerde kutusu 100 lira civarında satılan pahalı bir ürün. Antioksidan olmadan işe yaramıyorsa balık yağı kullanan ve antioksidan kullanmayan binlerce kişi boşu boşuna mı balık yağı veya hapı kullanıyor?

Antioksidanlar, balık yağı vücutta oksiklendiği için oksitlenmeyi önlemek için gerekliymış. Peki antioksidan kullanmadan balık yağı kullanırsak içtiğimiz balık yağı oksitlenecek mi? bu şekilde kullanım daha zararlı olmaz mı?

Satın aldığım alg yağı (algae oil), yosunlardan üretildiği için ağır metal içermiyor, emilimi çok yüksek deniyor, antioksidanla ilgili hiçbir uyarısı yok. Piyasadaki diğer ürünlere göre “light” denilebilecek bir ürün. Bu nedenle aldım ama sürekli bahsettiğim gibi emin değilim. Bana bu hapı veren doktor, kaşesini broşürüne basıp verdi, bunu kullanacaksın dedi. Antioksidan falan demedi.

Konu ile ilgili detaylı deneyimlerini anlatan güzel bir yazı buldum: http://woto.com/omega3veantioksidan Burada 3 marka tavsiye edilmiş ve iki antioksidan öne çıkmış. Tablolarla markaları karşılaştırmışlar. O kadar çok şey denemişler ki siz sonlarına bakın. Tabii bu yazıda da antioksidan ile ilgili çıkış kaynağı yine Karatay.

Son Notlar

Antioksidan konusunda tatmin edici bilgiler gelmesi benim için yeterli. balık yağı seçmek kolay; hamileysen DHA ağırlıklı al (fetüs beyin gelişimi, loğusalık depresyonunu engellenmesi vs için çünkü annede yeterince omega olmadığında bebek ihtiyacını annenin beyninden karşılıyor ve annede hafıza sorunu vs oluyor- halk arasında gebe aklı deniyor), eğer sağlık için ise ve orta yaş üstündeyse EPA ağırlıklı al. Trigliserit formda al çünkü ester formun emilimi düşük. IFOS diye bir kurum var (Kanada) ve en kaliteli olanlara 5 yıldız veriyor. sen de 5 yıldızlısını al. Bu kriterlerle kolaylıkla balık yağını seçebiliriz ama antioksidan konusu hakkında bilgi neredeyse yok.

Ayrıca konuyla alakalı olarak “1 yaşındaki bebeğe balık yağı verilir mi” başlıklı yazımı da okumanızı öneririm. Ayrıca bu tip yararlı besinlerin ne kadar etkili olduğunu göstermeye çalışan Yiyecek Hastanesi belgesel serisinden özetlediğim “Yiyecek Hastanesi: Polikistik Over, Migren, Tip 2 Diyabet” yazısını da okumanızı tavsiye ederim.

Kendinle İlgilen Twitter Adresi

Yorum yapın